top of page
  • Obrázek autoraLaura

Kauzy kočičích bezdomovců

Odchyt zde v pohraničí, kde Šklíba sídlí. Jedná se o opuštěný dům po zemřelých majitelích, kde zůstaly bezprizorní kočičky. Některé zůstaly, jiné se namnožily. Mnohé tam bohužel než přišla pomoc zemřely.

Tato kauza je UKONČENÁ! Zachráněno bylo celkem devět kočiček ve třech etapách a my se teď společně na tyto jednotlivé etapy a kočičí osudy podíváme:

 

Etapa č. 1 - 21. 2. 2022

Odchyceni kocourci Remus, Severus, Ronald a holčička Minerva


Remus byl při příjmu hromádka neštěstí. Klepal se strachy a nechtěl jíst ani pít. Všechno utrpení a strach už je minulostí. Remus je šťastný kocourek, užívá si každý kočičí den. Remus dokonce dostal nabídku nového domova, takže už si užívá nového kamaráda a milující rodiny.


Severus byl na tom ze všech psychicky nejhůře, bál se i vlastního stínu a my se zase báli moc o něj. Dnes už si Severus žádný strach nepamatuje. Našel si ve Šklíbě spoustu kámošů a řádí celé dny se svojí novou partou do které patří i brácha Remus. Severus si s námi pobyl dlouho, ale i on se dočkal šťastného konce a našel svoji novou rodinu.



Minerva byla vyděšená kočičí slečna a podobně jako její bratříčci, že začátku byla pouhá hromádka neštěstí se strachem v očích. Minnečka u nás tolik nedivočila, spíše si užívala maximálního pohodlí, které nikdy předtím nepoznala. Minnečka kromě pohodlí poznala ale ještě něco jiného. Poznala jaké to je mít domov. Ten našla až v dalekém Děčíně u naprosto báječné paní Alice. Kromě skvělé nové mámy má Minnečka ještě kočičí sestřičku Magginku se kterou si báječně rozumí.


Zrzavý kocourek Ronald byl od mourečků povahově odlišný. Nebál se tolik, ale zoufale toužil po mazlení a kontaktu. Absolutně se odmítal od nás odtrhnout. Ronald zálibu v těsné blízkosti rozhodně neztratil, ale jeho nové rodině to tedy vůbec nevadí. Naopak! Společné chvíle si užívají úplně maximálně.

 

Etapa č. 2 - 9. 3. 2022

Odchycen kocourek Albus - tento starý chlupáček na tom byl bezkonkurenčně nejhůř ze všech a kocourek Hagrid a kočička Uršula.


Hagrid a Uršula nám začali druhou etapu odchytů a taky etapu plašanek. Jejich zdravotní stav nebyl nejlepší. Ve Šklíbě si ale s nemocemi vždy poradíme a tak tahle dvojka během chvíle takhle krásně prokoukla. Asi vás nepřekvapí, že ani ve voliéře se tahle dvojka neroztrhla a stále tvoří kámoše na život a na smrt!


Albus je kocouři dědeček, který byl z počátku stejně vyděšený jako odevzdaný. Tento kočičí veterán prodělal hned dvě operace. Vyoperoval se (naštěstí) nezhoubný útvar v pusině a polypu v oušku. Rekonvalescence byla velmi dlouhá a náročná. Albusek je úžasňák, vše zvládl na jedničku a dnes už si užívá plné misky, spousty hraček, pelíšků a také kamarádů v naší krásné voliéře. Albusek se z počátku nejevil jako úplný plašan. Bohužel po té, co se jeho zdravotní stav zlepšil a výrazně se mu tak ulevilo, přestal být odevzdaný a dal nám jasně najevo, že kámošit se nebudeme. Albuse můžete virtuálně adoptovat ZDE.

 

Etapa č. 3 - 22. 4. 2022

Odchyt posledních nezbedníků a také nejdivočejších lumpíků kocourka Šedohřbeta a kočičky Kurtizány.


Kocourek Šedohřbet už je skutečný plašánek se vším všudy. U paní doktorky se nám dokonce vysmekl a schoval pod skříňku. Šedohřbet už je ve voliéře, plašanky, co nikdy nepoznaly lidskou ruku se snažíme netrápit a co nejrychleji jim vrátit potřebnou svobodu.



Jako poslední a bezkonkurenčně nejdivočejší z celé této kauzy si představíme kočičku Kurtizánu. Tahle kráska nám dala opravdu hodně zabrat. Na jedno očičko nevidí, ale to vůbec ničemu nevadí - jinak je to zdravá kočičí dáma. Kurtizána byla přesunuta do voliéry, kde se šťastně shledala se svojí kočičí rodinou. Tato želvinka uzavírá jeden velký příběh - a troufáme si říct - se šťastným koncem!

421 zobrazení1 komentář
bottom of page