top of page
  • Obrázek autoraTerka

Jak zabavit kočku, která žije doma?

Kočkám, které s námi žijí uvnitř bez přístupu na dvůr nebo zahradu, musí být poskytnuto mnoho stimulačních aktivit, které jim pomohou vyrovnat se s uzavřeným prostorem. Tato stimulace nejen zažene nudu a sníží stres, ale také zabrání nežádoucímu chování, jako je nadměrné mňoukání, škrábání nábytku a čůrání mimo kočičí záchodek.


Pokud tedy sháníte nápady, jak vašeho kamaráda zabavit na celý den, zde je pár tipů:


▶️Použijte pohodlný pelíšek pro kočky k vytvoření “bidýlka” na okně, na kterém bude váš mazlíček sedět a koukat na ptáky, projíždějící auta a chodce. Vlastně mu vytvoříte takovou kočičí televizi! Jedná se o jednoduchou činnost, která vaši kočku zaměstná na hodiny po celý rok.


▶️Uspokojte potřebu své kočky po lezení vytvořením bezpečné cesty k vysokým místům (knihovna, horní skříňky v kuchyni,…), kde může kočička vše pozorovat. Můžete jí také koupit vícepatrový kočičí strom, který zajistí kočičce prostor pro lezení a vám neponičený nábytek.


▶️Dopřejte jí využít její lovecké instinkty a poschovávejte doma pamlsky nebo suché granule . Místa často měňte, aby “hra” zůstala zajímavá – ale nezapomeňte kam co dáváte, protože v jedné chvíli budete muset uklidit vše, co vaše kočka mohla přehlédnout.


▶️Dávejte své kočce nové předměty, které si může očichat, hrát si s nimi a prozkoumávat je. Může to být cokoli, od myší a dalších hraček zakoupených v obchodě až po papírové tašky, lepenkové krabice nebo spadané šišky a listí stromů.


▶️Naučte svou kočku chodit na vodítku nebo vybudujte bezpečný výběh na dvůr. To umožní vašemu miláčku užít si některé z výhod pobytu venku bez jakéhokoli doprovodného nebezpečí.


▶️Dopřejte své kočce kvalitní hraní jeden na jednoho a čas na mazlení tak často, jak je to možné.


Vzhledem k tomu, že každá kočka má svou vlastní odlišnou osobnost, je nemožné předem říci, na které z těchto zábavných nápadů bude váš mazlíček reagovat a které budou prostě ignorovány. Tak proč je nezkusit všechny a pak se držet těch, které fungují nejlépe!

716 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page